BOYD
‌VAN DER VUURST ‌DE VRIES

BLIJFT DH SUNS TROUW!

Suns captain Boyd van der Vuurst de Vries heeft voor komend seizoen een akkoord bereikt met Den Helder Suns. Hierdoor blijft hij de club trouw voor het vierde opeenvolgende seizoen.

Sportieve stakeholder

In 2017 zag Den Helder Suns het levenslicht en werd de talentvolle spelverdeler vanuit Rijswijk, waar hij zijn jeugdopleiding genoten had bij het gerenommeerde Lokomotief, naar Den Helder gehaald door hoofd coach Peter van Noord. In de daaropvolgende 3 seizoenen maakte de 191 cm lange guard een enorme ontwikkeling door en groeide hij uit tot een van de sportieve stakeholders van de ploeg.

Boyd van der Vuurst de Vries wordt medio augustus pas 21 jaar en kan terugzien op een bewogen seizoen waarin hij tot krap 12 punten, 3,9 rebounds en 4,1 assists gemiddeld kwam in 23 duels in de Dutch Basketball League. Daarvoor moest hij wel 36 minuten gemiddeld in actie komen. "Door het vele blessureleed werd er vaker een beroep op mij gedaan dan verwacht. Soms was dat wel heel zwaar maar gelukkig bleef ik verschoond van blessures. Door COVID-19 eindigde ons seizoen heel abrupt en onbevredigend want wij waren goed bezig in die fase".

"In de afgelopen periode heb ik goed kunnen nadenken over mijn toekomst en kwam tot de conclusie dat ik alleen Den Helder zou verlaten als er zich een fikse positieverbetering zou voordoen. Ik heb het hier immers naar mijn zin, weet wat ik heb en alle bijkomende zaken zijn door de club goed geregeld. De sportieve plannen voor komend seizoen spreken mij erg aan en ik kan niet wachten totdat wij weer kunnen beginnen".   
Den Helder Suns is momenteel druk doende om de selectie op peil te brengen. Door COVID-19 is er bijzonder veel onduidelijkheid op de huidige internationale spelersmarkt. Een bepaalde kern in stand houden is en blijft echter het motto, aangevuld met gerichte versterkingen plus jong talent zodat het niveau van de selectie gewaarborgd wordt.

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart