Van de voorzitter,

James Meijer

Het basketbalseizoen is abrupt tot een einde gekomen, niet doordat de laatste wedstrijd in de play-offs is gespeeld maar omdat het niet meer verantwoord is om onder de huidige omstandigheden door te gaan. De gezondheid van onze bevolking is op dit moment veel belangrijker dan het basketbal en de sport in het algemeen. De impact van de corona-crisis is enorm, niet alleen voor ons in de sport maar voor de gehele Nederlandse (en wereld) maatschappij.

Het afgelopen seizoen

Als we terugkijken op het afgelopen seizoen dan valt op dat er met het zeer jonge team naar vermogen is gepresteerd. In mijn ogen was de laatste thuiswedstrijd op 5 maart tegen ZZ Leiden de mooiste/beste wedstrijd van het jaar, afgesloten met een klinkende overwinning. De vorm en het teamwork gaven veel vertrouwen voor de resterende 9 wedstrijden van de competitie en mogelijk de play-offs. Helaas is het niet zo ver gekomen.

Wat ook opvalt is dat we met zeer veel blessures zijn geconfronteerd, dit betekende dat de coaches heel veel hebben moeten puzzelen om tot een goede teamsamenstelling te komen. Het voortijdige einde van de competitie is vooral voor Dyon Halman een grote teleurstelling. Het hele jaar geblesseerd en net op de weg terug om de laatste paar wedstrijden weer zijn minuten te kunnen maken. Helaas is het niet zover gekomen.

‌We kijken nu alweer uit naar het volgende seizoen hoewel we met nog veel onzekerheden te kampen hebben: hoe lang houdt het corona virus ons nog in zijn greep? Wat zijn de economische gevolgen voor ons land en in ons geval voor de basketbalsport? Wat zijn de (economische) gevolgen voor onze partners/sponsors? Allemaal vragen waar we nu nog geen antwoord op kunnen geven. U moet er echter van overtuigd zijn dat het bestuur er alles aan zal doen om ook het volgend seizoen het topbasketbal voor Den Helder te behouden. We rekenen daarbij op de steun van onze vrijwilligers, partners, seizoenkaarthouders, overige supporters en iedereen en elke instantie die Den Helder Suns een warm hart toedraagt.
Voor nu wil ik u allemaal op het hart drukken om de instructies van de overheid te volgen: blijf zoveel mogelijk binnen, was uw handen regelmatig met zeep, houdt, als u toch naar buiten moet, anderhalve meter afstand tot anderen en beperk uw sociale contacten tot een minimum.

Tot slot wil ik mijn dank uitspreken naar team en staf, onze vrijwilligers zonder wie er geen wedstrijd gespeeld kon worden, onze partners, seizoenkaarthouders en overige supporters, de beheerders (en personeel) van de sporthal en sportcafé voor hun inzet voor het topbasketbal in Den Helder. 

Ik zie u weer bij de start van het seizoen 20-21.

James Meijer

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart