Giannis Tsormpatzoglou

Nieuwe aanwinst Den Helder Suns

Met het contracteren van Giannis Tsormpatzoglou krijgt de selectie van Den Helder SUNS verder vorm. De 194 cm lange Nederlander van Griekse afkomst was onlangs in Den Helder voor enkele proeftrainingen. Zijn volwassen manier van spelen viel daarbij op, evenals zijn persoonlijkheid buiten het veld. De zoon van een Griekse vader en een Nederlandse moeder wordt half september 19 jaar en doorliep zijn opleiding bij onder andere de jeugdafdeling van de Griekse topclub Olympiacos Pireus. Afgelopen seizoen kwam de talentvolle (shooting) guard uit voor AO Enosi Iliou in Athene, dat uitkomt in de 3e Divisie.
"Ik ben in Griekenland opgegroeid maar kom iedere zomer op vakantie naar Nederland om onze familie in Vlissingen te bezoeken waardoor ik de taal goed spreek. Ook thuis spreek ik nog regelmatig Nederlands met mijn moeder. Dat hielp mij enorm tijdens de dagen die ik in Den Helder doorbracht. Het beviel mij heel goed in Den Helder en ik was verrast dat de club mij voor komend seizoen wilde vastleggen. Doordat ik mijn middelbare studie heb afgerond kan ik mij volledig op het basketball toeleggen. Ik ben zeer blij dat Den Helder SUNS mij die mogelijkheid biedt komend seizoen", aldus de talentvolle perimeter speler.

Headcoach Peter van Noord zag Giannis Tsormpatzoglou 3 dagen aan het werk in Den Helder en raakte gecharmeerd van zijn potentie: "Spelers in deze categorie krijgen doorgaans weinig speelkansen op het hoogste niveau in Griekenland. Daarnaast bleek al snel dat Ionnis zijn pijlen op Nederland had gericht. Toen bleek dat hij een week naar Nederland kwam voor familiebezoek heb ik hem uitgenodigd voor een ministage. Daarin toonde hij aan over het talent en de persoonlijkheid te beschikken waar wij naar op zoek zijn".

Met het vertrek van Leon Williams en Nick Thran, die, zoals bekend, zijn Amerikaanse college droom ziet uitkomen bij Saginaw Valley State, kwam er in het SUNS roster op de guard positie ruimte, waardoor Giannis Tsormpatzoglou, die in de 3e week van augustus in Den Helder verwacht wordt, aan de selectie toegevoegd kon worden.
Spelerpagina

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart