STAN VAN DEN ELZEN

VERKAST NAAR DEN HELDER SUNS

Jeugdinternational Stan van den Elzen verruilt Heroes Den Bosch voor Den Helder SUNS. De 20-jarige guard/forward genoot zijn jeugdopleiding bij Black Eagles in Rosmalen voordat hij de overstap maakte naar Heroes Den Bosch. De laatste 4 seizoenen maakte hij daar deel uit van de hoofdmacht maar bleek de concurrentie een belemmering voor zijn verdere ontwikkeling. Van Den Elzen doorliep alle nationale jeugdselecties (U-16, U-18 en U-20) en schreef in 2018 geschiedenis door Europees kampioen te worden in de B-divisie met Oranje U18 door in de finale Slovenië te verslaan.

Sportief perspectief

"Onlangs liep mijn 3-jarige verbintenis af bij Heroes Den Bosch en kwam de vraag bovendrijven wat mijn sportieve perspectief zou zijn qua potentiële speeltijd. Na een evaluatiegesprek in mei werd duidelijk dat het 2 kanten op kon gaan en ben ik mijn voelsprieten gaan uitsteken. Ik was vervolgens zeer vereerd met de interesse van andere clubs. Den Helder SUNS was meteen heel concreet, hetgeen ook voor 2 andere DBL clubs gold. De samenstelling van de ploeg bij Den Helder en mijn rol daarin gaf uiteindelijk voor mij de doorslag naast zaken die goed geregeld zijn buiten het veld".

"Met Stan krijgen wij er een jonge hond bij die gretig is en goed in het totaalplaatje past, zowel sportief als persoonlijk. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, zit goed in de lengte met zijn 196 cm en zal de concurrentie aangaan met de zgn. gevestigde orde. Hij kan zich op verschillende vlakken verbeteren en dat hebben wij op voorhand goed doorgesproken. Tijdens de trainingen op zowel het strand als in de zaal liet hij een goede indruk achter en aan de hand daarvan heb ik het bestuur geadviseerd om een aanbieding te doen", aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord. 
Koop nu de SUNS seizoenkaart! U bent dan verzekerd van toegang tot alle thuisduels: seizoenkaartinformatie

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart