NICK THRAN

‌JAAGT DROOM ACHTERNA!

Nick Thran ziet zijn lang gekoesterde droom in vervulling gaan en treedt in de voetsporen van SUNS teamgenoot Jarno Pomstra. De 19-jarige guard, die zijn basketballopleiding bij BV Noordkop genoot, heeft een studiebeurs geaccepteerd bij Saginaw Valley State University (SVSU) in het Amerikaanse college basketball. Hierdoor wordt het Helderse basketballtalent in staat gesteld om een studie te volgen in de U.S. in combinatie met een basketballopleiding. Dat Jarno Pomstra voor de komende 4 seizoenen zijn teamgenoot blijft is een prettige bijkomstigheid
"Vorig jaar heb ik mijn HAVO diploma gehaald en heb ik afgelopen seizoen bij Den Helder SUNS het hele programma kunnen volgen door volledig voor basketball te kiezen. Aan het eind van het seizoen werd duidelijk dat er interesse was vanuit het Amerikaanse college basketball. Toen ik vervolgens een bezoek had gebracht aan Saginaw Valley State werd mijn gevoel bevestigd om deze stap te maken. Dat Jarno reeds had toegezegd bij SVSU was voor mij een prettige bijkomstigheid", aldus Nick Thran.

Randy Baruth, hoofdcoach van Saginaw Valley State University, die zijn roots in Nederland heeft liggen, is in zijn nopjes met de komst van Nick Thran: "Tijdens het bekijken van videomateriaal van Jarno Pomstra viel Nick Thran ons ook op. Navraag leerde dat wij niet de enige school waren die mogelijk in beeld kwam. Vervolgens hebben wij onze contacten aangeboord en zijn wij Nick gaan recruteren met een zeer bevredigend resultaat voor beide partijen als gevolg".

SUNS hoofdcoach Peter van Noord: "Dit is echt een prachtige kans voor Nick om zich verder te ontwikkelen, zowel op als naast het veld. Vanaf het moment dat dit speelde hebben wij het gestimuleerd om deze optie met beide handen aan te grijpen. Heel mooi om te zien dat de Helderse opleiding binnen een kort tijdsbestek 2 spelers aflevert die studie en basketball gaan combineren op een Amerikaanse universiteit. Dat is een groot compliment waard! Half jaren '80 heb ik dezelfde weg gevolgd door voor Fresno State te kiezen en daar heb ik tot de dag van vandaag heel veel profijt van gehad".

Het ligt in de lijn der verwachting dat Nick Thran begin augustus aansluit bij SVSU, dat op circa 1,5 uur rijden van Detroit gelokaliseerd is in de staat Michigan.

Den Helder SUNS wenst Nick heel veel succes toe bij SVSU!

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart