KILLIAN VAN DEN LANGENBERGH

KOMT NAAR DEN HELDER SUNS

Na het vertrek van Thibault Vanderhaegen naar Leuven Bears, dat uitkomt in de Euromillions League, is de 200 cm lange schutter Killian van den Langenbergh de volgende Vlaming in de Helderse selectie.

Ontwikkeling in de DBL

Reeds vorig jaar was er een sportieve flirt met de nu 22 jarige Van den Langenbergh maar toen bleek de puzzel voor hem niet passend in verband met zijn privésituatie. Vervolgens tekende hij een overeenkomst met Mons-Hainaut op het hoogste niveau in België maar daar kwam hij door met name de buitenlandse concurrentie nauwelijks aan bod en maakte hij vooral veel minuten in het ontwikkelingsteam dat op een lager niveau acteert.

"Bij Mons-Hainaut trainde ik op een heel hoog niveau tweemaal dagelijks maar was de concurrentie moordend. Ik maakte mijn minuten derhalve in de tweede ploeg en dat ging mij goed af. Den Helder SUNS kwam deze zomer andermaal bij mij terug en was het privé ook goed in te vullen. Voor mijn ontwikkeling is de Dutch Basketball League een ideale stap, de transfer van Thibault heeft mij dat inzicht zeker gegeven".

De Antwerpenaar, die zijn opleiding genoot bij topclub Antwerp Giants, vervolgt: "De overstap van België naar Den Helder was op zich een gemakkelijke keuze. Vorig jaar was deze optie er ook. Ik heb verdere toekomstplannen met mijn huidige vriendin en samenwonen in Den Helder was toen niet mogelijk. Nu dit goed geregeld is, zien mijn vriendin en ik het volledig zitten naar Den Helder te verhuizen. Het plaatje klopt en toen ik begin juli kwam testen, voelde ik mij meteen thuis. Waar ik als speler naar zoek, is een goeie band met de mensen rondom mij. Met dit team en onder hoofdcoach Peter Van Noord gaat dit zeker lukken".


"Mijn doel voor dit seizoen is om kwaliteitsminuten te maken. Ik ben op een cruciaal moment aangekomen in mijn carrière waar het moet gebeuren. Ik kan niet wachten om te tonen wat wij als team in onze mars hebben. Als wij gezond blijven is er veel mogelijk denk ik".

Koop nu de SUNS seizoenkaart voor komend seizoen waardoor u verzekerd bent van toegang tot alle thuisduels: Seizoenkaartinfo

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart