Killian van den Langenbergh

hoopt bij Nederlandse Den Helder op definitieve doorbraak

“Ik ben op cruciaal moment in mijn carrière gekomen”

‌Na Andy Van Vliet, die in de Litouwse competitie aan de slag gaat, koos er deze week nog een ex-speler van Antwerp Giants voor de stap naar het buitenland. Na amper één seizoen in Bergen tekende Killian Van den Langenbergh een contract bij Den Helder Suns in de Nederlandse competitie. “Dit is de ideale stap voor mij”, zegt de 22-jarige en 1m97 grote Antwerpse forward.
De jeugdopleiding van Antwerp Giants werpt steeds meer zijn vruchten af. De afgelopen tien jaar debuteerden vele Antwerpse spelers vanuit de eigen jeugd in de eerste ploeg. Velen van hen zetten nadien hun carrière elders succesvol verder in het binnen- en buitenland. We denken aan Jean-Marc Mwema (Oostende), Yoeri Schoepen (Charleroi), Dorian Marchant (Okapi Aalst), Thomas Akyazili (Bahcesehir Istanbul), Ordane Kanda (Rotterdam) en nu dus ook Killian Van den Langenbergh. Bij het Nederlandse Den Helder Suns wordt hij volgend seizoen de opvolger van onze landgenoot Thibault Vanderhaegen, die voor een avontuur bij Leuven Bears koos.

“Plaatje klopte helemaal”

“Bij Bergen trainde ik op een heel hoog niveau, maar was de concurrentie op mijn positie evenwel moordend”, zegt Van den Langenbergh. “Ik maakte vooral minuten in de tweede ploeg in derde klasse. Voor mijn opleiding was dat ook meegenomen, net zoals de stap naar de Nederlandse competitie nu ideaal lijkt. Toen ik in juli ging testen, voelde ik mij er meteen thuis. Vorig jaar behoorde deze optie trouwens ook al tot de mogelijkheden, alleen was het toen niet mogelijk om met mijn vriendin te verhuizen. Nu dit wel in orde is, zien mijn vriendin en ik het volledig zitten om in Den Helder te gaan wonen. Het plaatje klopt nu helemaal. Waar ik als speler naar zoek, is een goede band met de mensen rondom mij. Onder hoofdcoach Peter Van Noord gaat dit in Den Helder zeker lukken. Mijn doel voor dit seizoen is om minuten te maken. Ik ben op een cruciaal moment in mijn carrière aangekomen, het moet stilaan gaan gebeuren. Ik kan niet wachten om te tonen wat wij als ploeg in onze mars hebben. Als we gezond blijven, is er veel mogelijk.”

Naast generatiegenoot Ordane Kanda wordt Van den Langenbergh volgend seizoen zo de tweede Antwerpenaar en ex-Giant in de Nederlandse competitie. Als alles normaal verloopt, start de competitie bij onze noorderburen begin oktober.

‌Bron: Gazet van Antwerpen
‌Datum: 13/08/2020
‌Door: Patrick Ceulemans

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart