Ben Kovac

gecontracteerd door DH SUNS

Met het contracteren van shooting forward Ben Kovac heeft Den Helder SUNS een nieuwe aanwinst vastgelegd. De 196 cm grote Kovac, die een Slowaakse vader heeft, is een A-international van Luxemburg en maakte op Europese jeugdkampioenschappen furore door zijn scorende vermogen. Vorig jaar kwam hij tijdens het E.K. U-20 (jaar) in Portugal in de B-divisie tot 17,7 punten, 7,6 rebounds en 4,1 assists gemiddeld en speelde hij vervolgens met wisselend succes bij Basket Esch, één van de titelfavorieten in de Luxemburgse Total League. De fysiek sterke Kovac (22-02-2000) vervulde tegelijkertijd zijn dienstplicht voor de landmacht.

Goede indruk

Ben Kovac was onlangs in Den Helder en trainde daar een paar keer mee. Daarnaast kreeg hij een goede indruk van Den Helder. "Het is mijn droom als fullprof aan de slag te gaan, tweemaal per dag te trainen en daardoor van mijn hobby mijn werk te maken. DH SUNS biedt mij die kans in een goede omgeving. De samenstelling van de jonge spelersgroep spreekt mij aan en hoofdcoach Van Noord ken ik van de tijd dat hij werkzaam was voor de bond in Luxemburg. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst en mijn bezoek aan Den Helder was een bevestiging van wat ik reeds vernomen had van Alex Laurent die 2 seizoenen voor de SUNS gespeeld heeft".

Ken Diederich, bondscoach van Luxemburg, speelde een voorname rol in de keuze van Ben Kovac voor Den Helder SUNS: "Ik weet dat Ben andere buitenlandse opties had maar na de ervaringen van Alex Laurent bij Den Helders SUNS leek dit ook de juiste optie voor Ben, die toe was aan deze stap. Hij is zeer volwassen voor zijn leeftijd, is een veelzijdige aanvaller en een goede rebounder voor zijn positie. Deze optie komt op het juiste moment in zijn loopbaan. Bij de SUNS kan hij zich verder ontwikkelen, de Nederlandse Dutch Basketball League is een mooie stap op zich en ik verwacht hier als nationale teamcoach ook de vruchten van te plukken".

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart