Suns ook dit jaar betrokken bij GameDay!

’Lockdown edition’

Liefhebbers van GameDay in Den Helder leken dit jaar vanwege de coronacrisis bot te vangen, maar er is een alternatief met de ’Lockdown edition’. Die duurt bovendien wekenlang, van 4 juli tot 16 augustus. Met als epicentrum de hele begane grond van de MOOC aan de Spoorstraat en nog een aangrenzende ruimte.
 ,,De meeste jongeren hebben het nu best moeilijk, ook omdat ze niet op vakantie kunnen. Om ze te ondersteunen hebben we dit opgezet’’, zegt marineofficier Michael van Alderwegen, die de boel coördineert voor initiatiefnemer Helders Perspectief.

Dat is het samenwerkingsverband tussen de gemeente Den Helder, Woningstichting Den Helder en de Koninklijke Marine dat (groeigemeente) Den Helder wil voorbereiden op de toekomst. Daarnaast werken er vele partijen aan mee door ruimte of personeel beschikbaar te stellen of te sponsoren. Het gaat onder meer om musea, welzijns- en sportorganisaties en de creatieve sector.

GameDay is in de paar jaar dat het bestaat razend populair geworden. De twee voorgaande edities op Willemsoord trokken per keer achtduizend bezoekers. Vanwege de coronaregels is het nu puzzelen met locaties en bezoekersaantallen.


Tijdslot
In de voormalige Kijkshop op de benedenverdieping van de MOOC en het achterliggende magazijn van de voormalige naastgelegen schoenenwinkel komt het GameDay Dome. Er wordt gewerkt met een tijdslot van twee uur. ,,Er kunnen dan tegelijkertijd vijftig tot zeventig personen naar binnen en die kunnen alles spelen wat los en vast zit. Het is niet de bedoeling dat ze de hele dag gaan gamen, het is bedoeld om de dag te breken. En om vrienden en kennissen te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is nu meer een vorm van dagbesteding dan een evenement.’’

Een ’kaartje’ voor twee uur kost twee euro. Er wordt gewerkt aan een regeling voor minder draagkrachtigen. Reserveren is verplicht en dat kan vanaf 20 juni via de website www.game-day.nl Daarop staat dan ook het hele programma, met locaties.

De Rabobank GameDay Lockdown edition, zoals het evenement officieel heet, biedt allerlei activiteiten op het gebied van gamen, sport en techniek. Veel gaat online, maar er zijn ook onderdelen met finales waarbij de beste spelers het in levende lijve tegen elkaar opnemen.

Live
Zo is er een online FIFA toernooi. De beste spelers van dit voetbalspel ontmoeten elkaar in de MOOC. De finale is op 15 augustus in theater De Kampanje. Wedstrijden worden live gestreamd zodat heel Nederland vanuit huis kan meekijken.

Er kunnen nog negen andere games worden gespeeld, zoals Fortnite en Mario kart; het gaat om alle populaire titels van het moment. Het kan puur voor de lol of in competitieverband.

Op sportief gebied is er TeqBall, een programma om voetbaltechnieken te verbeteren. Ook hiervoor is een toernooi op 15 augustus. Er is nog meer te beleven op sportgebied. Zo is er online wielrennen verzorgd door de Tour de Lasalle en Smartbasket challenge verzorgd door de Den Helder Suns.

Vechtrobots
Wie meer van techniek houdt, kan bouwen aan en spelen met op afstand bestuurbare metalen vechtrobots, radiografisch bestuurbare auto’s, zeilschepen, speedboten of crazycarts.

Ook kunnen jongeren leren programmeren of hacken.

Binnenkort vind je alle info op www.game-day.nl !

Bron: NHD - Helderse Courant

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart