SUNS NAAR HALVE FINALE

Door Wop van Eis

UTRECHT, 23 januari 2020 – Den Helder Suns heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de Basketball Cup. De Helderse ploeg was in Utrecht te sterk voor de studentenploeg van S.B.U. Via een ruststand van 24-60 werd het uiteindelijk 47-104.
UTRECHT, 23 januari 2020 – Den Helder Suns heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de Basketball Cup. De Helderse ploeg was in Utrecht te sterk voor de studentenploeg van S.B.U. Via een ruststand van 24-60 werd het uiteindelijk 47-104.

De Utrechtse studenten hadden voor aanvang van de wedstrijd nog een beetje hoop. Als iedereen ‘aan’ was, dan zou S.B.U. het Den Helder Suns nog wel eens lastig kunnen maken. In het eerste kwart leek dat nog te kunnen ook. De Utrechtse eerstedivisionist werkte een snelle 2-9 achterstand weg via drie vrije worpen van Biko Blommenstein en een driepunter van Timothy Pendry. Zo werd het 16-18 anderhalve minuut voor het einde van het eerste kwart. Door Yarick Brussen en Thibault Vanderhaegen werd het 16-22, maar de laatste score van het kwart was een jumpertje van Simon Klaassen: 18-22.

Na anderhalve minuut spelen in het tweede kwart tekende Jan Korous voor 21-27. De volgende score van de Utrechters – een vrije worp van Pendry – viel pas twee minuten voor het rustsignaal. Den Helder Suns was op dat moment al ver weggelopen. De hogere balcirculatie en het hogere tempo was te veel voor de studenten, die bij rust dan ook tegen een 24-60 achterstand aankeken.

In het derde kwart tilden de Suns het verschil al snel naar de 40 punten. Vanderhaegen zorgde nog voor wat extra spektakel door een alley-oop pass van Michael Miller af te ronden. Peter van Noord kon rustig wisselen, zeker nu wat meer spelers beschikbaar waren. Aan het eind van het derde kwart stond het 37-81.
In de laatste rondgang gaven de Suns nog even wat meer gas, om uiteindelijk de winst te boeken: 47-104. Noah van der Heiden, die in wedstrijden voor de Dutch Basketball League al op de bank heeft gezeten, maakte in dit bekerduel ook zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

De Suns moeten nu tot 30 januari wachten om te weten wie de tegenstander in de halve finale gaat worden. Dan speelt Apollo Amsterdam in eigen huis de return tegen Aris Leeuwarden. De Friezen hebben wel de beste papieren, want zij wonnen de thuiswedstrijd met 29 punten verschil: 86-57. Het zal een hele zware kluif voor de brigade van Patrick Faijdherbe worden om deze nadelige marge om te buigen.

Scores S.B.U.: Tim Tijhuis 9, Simon Klaassen 6, Tom van den Bosch 6, Biko Blommenstein 5, Rolf Willigenburg 4, Timothy Pendry 4, Luuk Stel 3, Side van Os 3, Jan Korous 3, Luuk Mulders 2, Alex Dressel 2. Guido Ammann kwam niet tot scoren voor de studentenploeg.

Scores Den Helder Suns: K.J. Byers 21 (5 steals, 3 blocks), Thibault Vanderhaegen 18 (7 rebounds), Yarick Brussen 17 (11 rebounds), Michael Miller 15 (6 assists), Nino Gorissen 13 (7 rebounds, 12 assists), Boyd van der Vuurst de Vries 9, Ole Hoogsteden 7, Golan Michaeli 2, Giannis Tsormpatzoglou 2. Noah van der Heiden wist in zijn debuut niet te scoren.

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart