Bericht van het bestuur

Beste volgers van Den Helder SUNS,

‌Het seizoen 2020/2021 zit er weer op. Sportief een geweldig seizoen! Plaatsing voor Elite A, playoffs gespeeld en een mooie ontwikkeling van onze jonge ploeg. Met de prijs voor Most Valuable Player (MVP) onder 23 jaar voor Boyd van der Vuurst de Vries en de Most Improved Player (MIP) voor Stan van den Elzen is aangetoond dat Den Helder SUNS de plaats is voor jong talent om door te breken in de Dutch Basketball League. Coach Peter van Noord was tweede in verkiezing coach van het jaar wat duidelijk waardering uitspreekt voor de koers van de coach en de organisatie.
Sportief was het een mooi jaar, maar voor onze vaste volgers was het flink wennen. Geen toegang tot de wedstrijden was voor velen moeilijk. Hopelijk brengt het komende seizoen daar verandering in en kunnen we jullie weer welkom heten tijdens onze wedstrijden in Sporthal Sportlaan maar ook bij de uitwedstrijden. De Covid periode heeft ook geleid tot het versnellen van ontwikkelingen. Het team van mensen dat verantwoordelijk is voor de livestream heeft de kwaliteit van de livestream naar een volgend niveau gebracht. Met meerdere camera posities, herhalingen en kosteloze livestream mogen we stellen dat de livestream een “blijvertje” zal zijn.

Als een van de weinige organisaties bracht Den Helder SUNS live commentaar door het duo Cobbe van de Vuurst de Vries en Dineke Kwinkelenberg. Het bevlogen commentaar vanuit onze eigen virtuele studio maakte de livestream compleet. Het livestreamteam heeft al vele innovaties klaar staan om de livestream ook volgend jaar weer te verbeteren om zo nog meer mensen te laten genieten van de mooie sport. Met kijkersaantallen tussen 7.000 en 12.000 (tijdens de playoffs) is duidelijk geworden dat de aandacht voor de sport en Den Helder SUNS uitstekend en groeiende is.

‌Op bestuurlijk vlak zijn wij erg trots dat komend seizoen de Dames van Den Helder ook gaan spelen onder de naam Den Helder SUNS. Deze samenwerking is een natuurlijke voortzetting van een aantal projecten die al samen werden opgepakt. Beide besturen zien de voordelen en verwachten met deze samenwerking het Helderse Basketball bolwerk verder te versterken. De Dames hebben een fantastisch seizoen achter de rug met het winnen van de Nationale beker en natuurlijk het landskampioenschap als de hoogtepunten.

De organisatie wil graag de seizoenkaarthouders en partners bedanken voor hun financiële steun. Geen van de seizoenkaarthouders 2020/2021 heeft zijn/haar geld teruggevraagd. Als dank voor hun steun ontvangen zij kosteloos een seizoenkaart voor het komende seizoen. Ook de loyale partners (velen van het eerste uur) hebben de club onverminderd gesteund. Zonder deze hulp is basketball in onze mooie stad niet mogelijk! 
Op dit moment wordt het team voor komend seizoen samengesteld. Het belooft wederom een prima, jonge en dynamische ploeg te worden. Komend seizoen nog een noviteit... de league wordt de BNXT League! Een combinatie van Nederland en België. In de komende maanden volgt meer informatie, maar jullie kunnen ervan uitgaan dat in de tweede helft van het seizoen wedstrijden tegen Belgische ploegen op de agenda komen!

Tot slot een woord van dank aan de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor Den Helder SUNS. Ook zonder deze groep geweldige mensen kan er niet gespeeld worden. Speciaal aandacht voor Marcel van Duivenbooden die al 35 jaar actief is in het Helderse Basketball.

Nogmaals bedankt voor jullie steun en hopelijk tot snel bij de wedstrijden. 

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart