ANNE VAN DIJK

TOEGEVOEGD AAN SUNS-STAF

Anne van Dijk is per direct toegevoegd aan de staf van Den Helder SUNS als assistent coach. In eerste instantie zal de ervaren coach op parttime basis aan de slag gaan tot eind van het lopende seizoen. De sympathieke Drent heeft zijn sporen in het Nederlandse basketball ruimschoots verdiend. Hij was voorheen o.a. actief bij nationale jeugdselecties. Uit die periode kent hij ook verschillende spelers van de SUNS die mede actief waren op Europese Kampioenschappen en de voorbereidingen daarop.
Daarbij was Van Dijk afgelopen seizoen werkzaam voor Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam onder hoofdcoach Toon van Helfteren. Daarvoor was Aris Leeuwarden zijn werkgever. Daar verving hij Tony van den Bosch als hoofdverantwoordelijke aan het einde van het 2018-2019 seizoen. Bij de start van dit lopende, reeds onderbroken seizoen, was hij in Groningen hoofdcoach bij Celeritas.

“Door alle COVID-19 perikelen liep het totaal anders dan verwacht. Ik was inmiddels weer op zoek naar een nieuwe uitdaging op het hoogste niveau en Celeritas was daarvan op de hoogte. Peter van Noord ken ik al wat langer, evenals een aantal SUNS spelers. In het onderhoud van afgelopen week werd duidelijk dat niets een samenwerking in de weg stond. Deze optie komt op een goed moment en ik zal op en buiten het veld de rol van assistent coach een passende invulling”, aldus Van Dijk.
SUNS-coach Peter van Noord is blij met de toetreding van Anne van Dijk: “Anne is een geroutineerde coach die ook qua scouting het één en ander voor zijn rekening zal nemen. Op dit moment staat DH SUNS centraal en is onze eerste doelstelling plaatsing voor de Elite A. Hij zal verder voor iedereen als welkom klankbord dienen.”

SUNS Partner worden?

Neem contact met ons op: info@denheldersuns.nl

boarding partners

SUNS ASSIST partners

COntact
Den Helder Suns
info@denheldersuns.nl

Contactformulier
speellokatie suns
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
Op de kaart
speellokatie Zeemacht/Noordkop
Sporthal de Brug
J.A. Prinsstraat 46
1785 BC Den Helder
Op de kaart