Voortzetting project
Den Helder Suns
‌scoort met Assist

suns assist
Bron: Den Helder Actueel

Den Helder – Het project “Den Helder Suns scoort met Assist” krijgt een vervolg. Het college heeft besloten ook voor het seizoen 2018-2019 een subsidie ter hoogte van 121.000 euro beschikbaar te stellen. Met het project wil de basketbalclub een gezonde leefstijl stimuleren onder basisschoolleerlingen, leerlingen van het voortgezet en middelbaar onderwijs en ouderen (55+).

De club wil dit onder andere – in aansluiting op JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) – bewerkstelligen door opnieuw clinics te organiseren voor deze doelgroepen, waarin sociaal contact en gezondheidsbevordering (gezond bewegen en gezonde voeding) centraal staan. Naast het bevorderen van een gezonde leefstijl, beoogt het project dat jongeren – door het aanbieden van activeringstrajecten – optimaal participeren en integreren in de samenleving.

In samenwerking met jeugdzorgorganisatie Parlan (200-Banenplan en JeugdzorgPlus/Transferium) – richt de club een alternatieve zorgstructuur op voor jongeren die verblijven in een (gesloten) residentiële setting en voor jongeren die (tijdelijk) geen school bezoeken of arbeidsritme kennen en die daardoor op afstand van de maatschappij raken of geraakt zijn. Het betreft een programma onder de naam ‘Suns Assist’, waarbij ten minste zes jongeren per basketbalseizoen stage lopen bij de basketbalorganisatie Suns en/of bij bedrijven die gelieerd zijn aan de club.

In het kader van Sociale innovatie heeft Den Helder Suns opnieuw een Plan van aanpak “Den Helder Suns scoort met Assist” ingediend voor uitvoeren van bovenstaande activiteiten.
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart