talenten 
versterken suns

thibault & yarick
De talentvolle Yarick Brussen (207 cm) en Thibault Vanderhaegen (204 cm) zullen komend seizoen de Helderse SUNS-gelederen komen versterken. De 18-jarige Brussen, die voor 2 seizoenen bij DH SUNS zijn eerste profcontract getekend heeft, speelde afgelopen seizoen voor Basketbal Academie Limburg in Weert. Hij kwam daar tot krap 20 minuten gemiddeld waarin hij liet zien over veel potentie te beschikken. Deze zomer maakt hij samen met SUNS-spelers Nick Thran en Jarno Pomstra deel uit van het Nederlands team U-18 (jaar) dat in Skopje, Macedonië, op jacht gaat naar promotie naar de A-poule.

Thibault Vanderhaegen, die voor komend seizoen onder contract staat, genoot zijn basketballopleiding bij het gerenommeerde BC Oostende. Afgelopen seizoen won de 20-jarige (power) forward de titel in de Belgische Tweede Divisie met DUVA Gistel, de satellietclub van BC Oostende. Deze zomer was de atletische Belg actief bij de Nationale ploeg U-20.

"Van Yarick ben ik zeer gecharmeerd als jonge, talentvolle inside speler. Hij moet op trainen de strijd aangaan met Dyon Halman. Wij zullen ook extra tijd investeren in zijn persoonlijke ontwikkeling om zodoende de volgende stap te zetten. Dat is tevens de insteek met Thibault, een grote atletische forward die op meerdere posities inzetbaar is. Voor hem wordt het belangrijk om zich te blijven doorontwikkelen op een hoger niveau", aldus SUNS hoofdcoach Peter van Noord. "Beiden hebben doorgroeimogelijkheden en passen goed in de toekomstplannen die wij voor ogen hebben".

Den Helder SUNS start het seizoen met de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden op zaterdag 6 oktober. Voor uw nieuwe seizoenkaart komend seizoen: https://denheldersuns.nl/cta/seizoenkaart2018-2019; of te bestellen bij de Bruna's Bonte in vrede en Vrijheid of Drooghe Bol. 
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart