PLEEGGEZIN STAAT ZATERDAG ‌CENTRAAL
‌BIJ DEN HELDER SUNS 

Eredivisieclub Den Helder SUNS is meer dan alleen basketball! In samenwerking met Suns Assist partner Parlan Jeugdhulp wordt de competitiewedstrijd van Den Helder SUNS a.s. zaterdag 12 januari 2019 tegen naaste belager Aris Leeuwarden gespeeld waarbij het thema ‘pleeggezin’ in de schijnwerpers staat. SUNS-captain Tom Koopman: “Ons team is als een tweede familie voor mij. Samen staan we sterk. Pleeggezinnen bieden pleegkinderen een veilige basis. Dat vinden wij belangrijk. Wij nodigen Helderse pleeggezinnen daarom uit voor onze thuiswedstrijd van komende tegen Aris. En natuurlijk om ons aan te moedigen.”

De gemeente Den Helder is enorm blij met het feit dat er een groot aantal gezinnen in Den Helder bereid is om als pleeggezin op te treden. Wethouder De Vrij: “Bij pleegzorg wonen een of meer kinderen tijdelijk in een ander gezin, omdat thuis wonen om welke reden dan ook, even niet mogelijk is. Zeven dagen per week, of af en toe een weekend, of in de vakantie. Voor korte of voor langere tijd. Het is een prachtig initiatief van het Helderse basketball om samen met Parlan deze stadsgenoten, die als pleeggezin optreden, voor even in het zonnetje te zetten.”

Op uitnodiging van de Den Helder SUNS en Parlan zijn alle pleeggezinnen uit de regio Den Helder van harte welkom! De landelijke actie om nieuwe pleegouders te werven komt hierdoor verder onder de aandacht. Het team van Den Helder SUNS hoopt dat er veel pleeggezinnen komen om hen te supporten!

• Het filmpje met de uitnodiging van Den Helder Suns voor pleeggezinnen: https://youtu.be/eV5d3renNJw

• Het Suns Assist programma dat o.a. op basis- en middelbare scholen wordt gehouden, is inmiddels een begrip in de Kop van Noord-Holland. Voor meer info gaat u naar: https://denheldersuns.nl/suns-assist

• Meer informatie over pleegzorg o.a. https://pleegzorg.nl/pleegkinderen/waarom-in-een-pleeggezin/ of https://www.parlan.nl/wij-zoeken-pleegouders/
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart