LAVONE HOLLAND ||
‌vERTREKT PER DIRECT
‌BIJ DH SUNS

Den Helder SUNS heeft de arbeidsovereenkomst van de Amerikaanse guard Lavone Holland II op zijn verzoek per direct ontbonden. De reden voor deze opmerkelijke stap is van persoonlijke aard. De frivole guard, die reeds morgen naar de States afreist, was tot op heden in 19 competitieduels goed voor 15,2 punten en 3,6 rebounds gemiddeld. De club zal noodgedwongen in de komende dagen uitkijken naar een waardige vervanger.

Hoofdcoach Peter van Noord: "Lavone verraste ons gisteren met zijn verzoek. Over de aard van zijn besluit doe ik geen uitspraak maar het is duidelijk dat dit geen ad hoc beslissing was van zijn kant. Wij dienen zijn besluit te respecteren want hier is niemand bij gebaat. Deze situatie valt koud op ons dak en er zal snel geschakeld moeten worden met het oog op de naderende transfer deadline (1 februari a.s.)."

"Ik wil Den Helder SUNS bedanken voor de mogelijkheid om in Europa mijn college loopbaan professioneel te vervolgen en wil iedereen bedanken voor al hun inspanningen dit seizoen. Aan het team en de organisatie heeft het zeker niet gelegen. Over mijn besluit kan en wil ik niet verder uitwijden, maar de kans is heel groot dat mijn basketball carrière hiermee tot een einde komt," aldus de geëmotioneerde Lavone Holland II.

Den Helder SUNS voorzitter James Meijer betreurt het vertrek van de guard: "Hij heeft het goed gedaan voor een eerstejaars speler en gezien zijn talent zat er zeker nog rek in. Gezien de menselijke kant van het verhaal had het geen zin om hem over te halen om hier te blijven. Na intern overleg hebben wij besloten om zijn verzoek te honoreren en wij moeten verder. Het team heeft de steun van het Helderse publiek nog harder nodig komende zaterdag tegen Landstede Zwolle (aanvang 19.30 uur), dat moge duidelijk zijn." 
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart