boy van vliet
in voorselectie orange lions

Oranje hoofdcoach Toon van Helfteren heeft de voorselectie van het Nederlands team met het oog op de twee WK-kwalificatiewedstrijden eind november, begin december bekendgemaakt. Den Helder SUNS guard Boy van Vliet (24) behoort tot de voorselectie. In de voorselectie zijn ook vijf jonge talenten opgenomen. Keye van der Vuurst de Vries (16 jaar, Filou Oostende, België), Nathan Kuta (18, Limburg United, België), Rienk Mast (17, Donar Groningen) en Morgan Stilma (18, Malaga, Spanje) maken voor het eerst deel uit van de selectie voor het Nederlands team.

Uit de groep van 24 spelers selecteert Van Helfteren er twaalf voor de wedstrijd tegen Polen op 29 november in Den Bosch. Drie dagen later speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Hongarije. Winst in beide wedstrijden is noodzakelijk om uitzicht te houden op het wereldkampioenschap volgend jaar in China.

“Met deze 24 hebben we gekozen voor de beste spelers die kunnen uitkomen in de beide wedstrijden, die van cruciaal belang zijn. Het is een goede mix van ervaring en aanstormend talent. Het is mooi om te zien – ook met het oog op de toekomst van Oranje - dat in diverse competities nieuwe talenten doorbreken die een plekje in deze selectie verdienen’’, aldus coach Van Helfteren.

De voorselectie bestaat verder uit Charlon Kloof, Leon Williams, Maarten Bouwknecht, Shane Hammink, Jason Dourisseau, Olaf Schaftenaar, Stefan Wessels, Jito Kok, Thomas van der Mars, Roeland Schaftenaar, Nicolas de Jong, Terrence Bieshaar, Worthy de Jong, Mohamed Kherazzi en Nick Oudendag
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart