boezt
voor de suns!

De onlangs beklonken samenwerking tussen Den Helder Suns met WHM instructeur Gert-Jan Wit, eigenaar van het onlangs opgerichte en in Den Helder gevestigde BOEZT, werd afgelopen week in praktijk gebracht. De Helderse instructeur van de Wim Hof Methode gaf een workshop waar het SUNS team en staf met volle tevredenheid op terugkijken. Hoofdthema's die behandeld werden waren ademhaling, mindset met daaraan gekoppeld focus en koudetraining. Met name dat laatste onderdeel was zeer interessant aangezien alle deelnemers de aangeleerde ademhalingstechnieken dienden toe te passen in een waterbassin dat op maximaal 2 graden was ingesteld.

De gepassioneerde Gert-Jan Wit maakte in 3,5 uren durende workshop indruk op het SUNS team met zijn gerichte kennis over bovenvermelde thema's. Hoofdcoach Peter van Noord: "In de topsport moet je aandacht besteden aan dit soort belangrijke zaken. Het gaat tenslotte om details en in deze workshop kwamen die zeker aan bod. De voorlichting over ademhalen op zich, het vervolgens in de praktijk brengen ervan, omgaan met stress, je leren focussen en jezelf daarin testen maakten het totaalplaatje compleet.

Gert-Jan Wit, die ook de deelnemende wereldkampioene thaiboksen Jorina Baars begeleidt, zal dit seizoen nauw betrokken blijven bij het SUNS team: "In het vervolgtraject komt biohacking aan bod en ik zal mij rond wedstrijden ook gaan inzetten voor de ploeg. BOEZT richt zich op sporters maar ook op bv. bedrijven. De workshop met DH SUNS was zeer interessant want topsporters pakken dit soort zaken heel serieus op. De gehele groep reageerde heel goed en ook de toetsing in het ijsbad werd met verve volbracht."

Voor meer info over Gert-Jan Wit, die binnenkort eveneens zijn nieuwe BOEZT website zal lanceren: https://www.wimhofmethod.com/instructors/gert-jan-wit

Jorina Baars, eigenaresse van SportArt op Willemsoord, onderwerpt DH SUNS wekelijks aan een pittige training: http://sportsartdenhelder.nl/
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart