GELOOF IN PROJECT DEN HELDER SUNS
ONVERANDERD

Jongewaard & Meijer NVM Makelaars zetten als eerste hun handtekening
Door Hans Steen

Na een periode van mediastilte zoekt Den Helder Suns, komend seizoen beoogd nieuwkomer in de basketbaleredivisie, weer de publiciteit. Afgelopen week vond in Sporthal Sportlaan de eerste van een serie 'partnerpresentaties' plaats. In het kader van een degelijke financiële onderbouwing streven de initiatiefnemers naar zo veel mogelijk relatief kleine sponsors.


,,We hebben geleerd van één grote sponsor'', stelt woordvoerder James Meijer. ,,Dat risico willen we niet meer. Daarom spreken we liever van 'partners' dan sponsoren met basispakketten van twee en een half tot vijfduizend euro. Meer mag altijd, desgewenst leveren we maatwerk. Met een begroting van twee tot twee en een halve ton, zoals gesteld door overkoepelend orgaan de Dutch Basketbal League, hebben we heel veel partners nodig.''

Jongewaard & Meijer NVM Makelaars, in de persoon van Maurice Jongewaard en Mark Heemskerk, zetten als eerste hun handtekening. ,,Als kind zat ik al op de tribune'', zegt Heemskerk. ,,We zijn door de samenwerking met James nog extra besmet met het basketbalvirus, maar we steunen graag de terugkeer van een eredivisie-mannenteam. Den Helder is en blijft een basketbalstad.'' ,,We hebben vertrouwen in deze opzet'', valt Jongewaard hem bij. ,,Zekerheid voor alles, ook in de continuĩteit. Ik ben een basketbalfan, zowel van de vrouwen als de mannen.''

Het mag wat langzamer gaan dan gehoopt, Meijer gelooft in het project. ,,Het staat en valt met volledige dekking van het totaalbedrag en we maken stappen. Burned Sport, kledingsponsor uit Brabant, hoorde van de plannen en belde ons. Groningen, Den Bosch en Zwolle spelen in hun kleding, wij krijgen er ook schoeisel bij. Drukmaker Media, een jong Helders bedrijf, verzorgt onze public relations en het overleg met sporthaleigenaar Woningstichting, de beheerstichting en Dozy BV Den Helder zijn in een gevorderd stadium. Samen gaan we voor 'Basketbaltempel' Sporthal Sportlaan.''.

Meijer haalt ook nog even de 'crowdfunding'aan, ,,Een eerste peiling, die liep van 1 november tot 1 januari. Heeft 9500 euro opgeleverd. Dat lijkt in verhouding niet zoveel, maar wij zien het als een teken van vertrouwen dat meer dan tweehonderd mensen geld hebben overgemaakt, een jaar voor de geplande start. Over de hele linie zijn de reacties positief, maar het gaat nu vooral om het totaalbedrag.''

De Dutch Basketbal League, waaronder de eredivisie valt, gunt de Suns meer tijd. ,,We willen zo snel mogelijk groen licht kunnen geven'', zegt Meijer: ,,Begin mei is zo ongeveer de deadline voor ons, dan kunnen we in de zomerperiode alle zaken rond het team regelen. Ik zeg eerlijk dat we nog een flinke klap moeten maken, maar blijven positief. Mocht het onverhoopt toch niet rond komen, dan krijgen de crowdfunders hun geld terug dat staat op een aparte rekening. Maar ik hoop van harte dat het niet zo ver komt.'
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart