BURNED SPORTS‌
VERBINDT ZICH AAN DEN HELDER SUNS

Burned Sports wordt de officiële kleding- en supplypartner van Den Helder Suns
Landelijke sportwinkelketen officiële kleding- en supplypartner basketballclub

Burned Sports wordt de officiële kleding- en supplypartner van Den Helder Suns, indien het breedgedragen initiatief doorgang vindt. De sportspecialist, met een grote voorliefde voor basketball, heeft zich voor drie jaar verbonden aan de nieuw op te richten basketbalclub uit Den Helder. Met ingang van het seizoen 2017-2018 draagt de eredivisionist de exclusieve sportkleding van Burned Sports. Ook wordt een speciale kledinglijn en Suns-merchandise voor fans van de basketbalclub ontwikkeld door de landelijke winkelketen.

“Burned Sports heeft z’n sporen meer dan verdiend in het Nederlandse basketbal”, vertelt James Meijer, één van de initiatiefnemers van Den Helder Suns. “De partij toont aan veel potentie te zien in Den Helder. Terecht noemde Burned Sports Den Helder in de gesprekken een échte basketbalstad met een basketbalcultuur. Onze plannen spraken hen zeer aan. De sociale betrokkenheid, het stuk talentontwikkeling: het zijn onderdelen waar Burned Sports zich volledig in kan vinden.”

Floris de Jongh, oprichter van Burned Sports: “Burned Sports wil het basketball in Nederland groter maken, zodat er een breed platform ontstaat voor iedereen. Daarvoor is het ontwikkelen van talent van groot belang. De regio Den Helder beschikt over enorm veel talent en een uitstekende opleiding. Wij zagen direct een kans om ons aan de Suns te verbinden. Naast het stimuleren van de ontwikkeling van het aanwezige talent, willen wij Burned Sports ook in deze regio van Nederland op de kaart zetten. Wij investeren omdat we basketball willen laten groeien. Een initiatief als Den Helder Suns komt alleen van de grond, als we er allemaal achter staan. En met z’n allen werken we toe naar een mooiere, grotere toekomst voor basketballend talent!”

Burned Sports zal een speciale wedstrijdlijn voor de Suns ontwikkelen. Tijdens thuiswedstrijden wordt een stand opgebouwd, waar fans hun merchandise kunnen kopen. Ook worden de collecties via de webshop van Burned Sports verkocht. Burned Sports is momenteel ook kledingleverancier van drie clubs uit de topvier, te weten: Donar (Groningen), Landstede (Zwolle) en New Heroes (Den Bosch).

“Door de groeiende populariteit, de landelijke aandacht door onder meer de live-uitzendingen van Ziggo en de enorme talentontwikkeling zit de sport enorm in de lift. Dit toont nog maar eens aan dat er écht iets te gebeuren staat. Den Helder is daarin het verst”, aldus Meijer. Wil jij ook een steentje bijdragen aan de terugkeer van eredivisiebasketball in Den Helder? De crowdfundingactie (link: https://crowdaboutnow.nl/denheldersuns) van Den Helder Suns loopt nog tot en met 31 januari!
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart