Nieuws
BOEZT VOOR DE SUNS
De onlangs beklonken samenwerking tussen Den Helder Suns met WHM instructeur Gert-Jan Wit, eigenaar van het onlangs opgerichte en in Den Helder gevestigde BOEZT, werd afgelopen week in praktijk gebracht.
ANDERE INVULLING OEFENDUEL 2 DECEMBER
Aangezien Leuven Bears spijtig genoeg verhinderd is komende zondag, is in samenspraak met het organiserende JBC/Noorderhaven besloten om DH SUNS toch in actie te zien.
Suns Assist SPORT AAN ZEE
Vandaag werd in Sport Aan Zee 2 de beroepsonderwijs leerlingen getrakteerd op een fysieke clinic van de SUNS! Veel zweet en enthousiasme van zowel team als de leerlingen, well done Suns 🏀👍👊🏻 vrijkaarten, gifts & happy faces 😃
Suns Assist op Thorbecke
Heden ochtend was de SUNS ASSIST clinic op Meerwerf basisschool Thorbecke. Iedereen was laaiend enthousiast !
New Heroes tegenstander NBB Beker
De loting heeft New Heroes Basketball Den Bosch toegewezen als tegenstander in de vierde ronde van het NBB Bekertoernooi.
Busreis naar Aris Leeuwarden 18-11
De activiteitencommissie van BV Noordkop heeft in samenwerking met Den Helder Suns voor komende zondag een busreis gepland voor de uitwedstrijd in Leeuwarden tegen Aris, aanvang 16 uur! SUNS supporters kunnen voor €9,- mee naar de Friese hoofdstad bij een deelname van minimaal 40 personen.
Boy van Vliet in voorselectie Orange Lions
Oranje hoofdcoach Toon van Helfteren heeft de voorselectie van het Nederlands team met het oog op de twee WK-kwalificatiewedstrijden eind november, begin december bekendgemaakt. Den Helder SUNS guard Boy van Vliet (24) behoort tot de voorselectie.
DRIELUIK DH SUNS STAAT OP DE ROL!
Den Helder Suns toont zich komende zaterdag voor het eerst aan het Helderse publiek tijdens de lopende voorbereiding op het seizoen 2018-2019. In Sporthal Sportlaan staat het jaarlijkse "Drieluik" op de rol dat om 19.00 uur van start gaat. 's Middags is er om 17.00 uur in het sportcafé voor de hondstrouwe fans een Meet 'n Greet met de voltallige SUNS selectie en staf. 
Voortzetting project Den Helder Suns scoort met Assist
Den Helder – Het project “Den Helder Suns scoort met Assist” krijgt een vervolg. Het college heeft besloten ook voor het seizoen 2018-2019 een subsidie ter hoogte van 121.000 euro beschikbaar te stellen. Met het project wil de basketbalclub een gezonde leefstijl stimuleren onder basisschoolleerlingen, leerlingen van het voortgezet en middelbaar onderwijs en ouderen (55+).
DH SUNS STEUNT ORANJE!
Het Nederlands herenteam start de finale fase van de WK-kwalificatiereeks met een thuiswedstrijd tegen Hongarije. Dit duel heeft vrijdag a.s. plaats in Topsportcentrum Almere, aanvang 20 uur.
Duynker Schadeservice nieuwe partner DH SUNS
Duynker Schadeservice is al jaren een begrip in Den Helder en omstreken in haar vakgebied. Het bedrijf draagt de regio op tal van vlakken een warm hart toe en dat geldt zeker ook voor DH SUNS. Mede-eigenaar Edo Pruim tekende in dat kader vandaag een partnerovereenkomst met Den Helder SUNS voor de komende 3 jaar.
Steve Harris’ gamble pays off with hoops contract in Holland
Steve Harris suddenly has a future filled with tulips, windmills and wooden shoes. “Wooden shoes?” Harris said. “I haven’t heard that one yet.” But he is hearing all the other jokes about what makes Holland famous, as his future also includes professional basketball in the Netherlands.
Lavone Holland laatste aanwinst DH Suns
Den Helder SUNS heeft met het contracteren van de Amerikaanse guard Lavone Holland II de selectie rond voor komend seizoen. De van Northern Kentucky (NCAA D1) University afkomstige Holland heeft bij DH SUNS zijn eerste profcontract gesigneerd. 
Spelers Den Helder Suns Europees Kampioen U18
Het Nederlands basketbalteam voor spelers tot 18 jaar is zondagavond in Skopje (Macedonië) Europees kampioen geworden. In het team ook drie spelers van de Den Helder Suns, te weten Yarick Brussen, Jarno Pomstra en de Helderse Nick Thran.
TALENTEN VERSTERKEN DH SUNS
De talentvolle Yarick Brussen (207 cm) en Thibault Vanderhaegen (204 cm) zullen komend seizoen de Helderse SUNS-gelederen komen versterken.
KOOPMAN EN HALMAN TEKENEN OOK BIJ
Met het aanblijven van forward Tom Koopman en center Dyon Halman begint het team van Den Helder Suns vorm te krijgen voor komend seizoen.
ATLETISCHE STEVE HARRIS SLUIT AAN
"Gezien de samenstelling van het team voor komend seizoen waren wij op zoek naar een atletische, mobiele en vooral fysiek sterke power forward. Met de veelzijdige Steve Harris denken wij de juiste speler in huis te hebben gehaald. Zijn efficiënte manier van spelen en met name zijn atletisch vermogen sprak ons enorm aan. Steve kan op meerdere posities uit de voeten en in die hoedanigheid gaan wij hem ook inzetten", aldus Den Helder Suns hoofdcoach Peter van Noord.
ALEX LAURENT KEERT TERUG BIJ DH SUNS!
Den Helder Suns heeft een nieuw akkoord bereikt over contractverlenging met de 25-jarige Alex Laurent, die hierdoor terugkeert voor zijn tweede seizoen aan het Marsdiep. De atletische forward, die deze zomer van zich deed spreken in de nationale ploeg van Luxemburg, was afgelopen seizoen verantwoordelijk voor 11,3 punten en 4,9 rebounds gemiddeld.
SUNS CONTRACTEERT BOY VAN VLIET
Boy van Vliet heeft een contract getekend bij Den Helder Suns voor aanstaand seizoen. De 194 cm lange Nederlandse combo guard, die vandaag 24 jaar geworden is, kwam de laatste 2 seizoenen uit voor Dallas Baptist University in de Amerikaanse college competitie (NCAA Division II) waar hij afgelopen seizoen goed was voor 14,8 punten en 4,6 assists gemiddeld.
BOYD & NICK BLIJVEN DH SUNS TROUW!
Den Helder Suns heeft met Boyd van der Vuurst de Vries overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis voor de komende 2 seizoenen. De 18-jarige Rijswijker maakte een heel goed debuutseizoen door op het hoogste niveau.
Coaching staff rond voor komend seizoen
Met het aanblijven van hoofdcoach Peter van Noord en de komst van Tristan van Santen als assistent- en tevens jeugdcoach (U18) heeft DH SUNS de coaching staff rond voor komend seizoen. 
Bedankt!
Nu het seizoen 2017/2018 ten einde is, zijn we alweer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Maar wij willen toch niet de gelegenheid voorbij laten gaan om al onze supporters te bedanken voor de enorme steun, die zij afgelopen seizoen hebben gegeven aan de SUNS.
Afscheid Tjoe de Paula van thuispubliek
Door Wop van Eis (Den Helder Actueel)
DEN HELDER, 19 april 2018 - Apollo Amsterdam heeft de hoop op deelname aan deplay-offs nog niet laten varen. Den Helder Suns werd in de laatste thuiswedstrijd volstrekt kansloos gelaten. Bij rust was het al 28-47 voor de Amsterdammers. Aan de eindstreep was het 56-80.
GOED JAAR HELDERSE TALENTEN
Door Jacob Bergsma
NOORDWIJKERHOUT, 18 april 2018 - Coaches, captains en journalisten hebben hun keuze laten vallen op Boyd van der Vuurst de Vries van Den Helder Suns als Rookie of the year. Van der Vuurst de Vries is daarmee de opvolger van Olaf Schaftenaar van Landstede Zwolle
MVP U23: Van der Vuurst de Vries
Door Jacob Bergsma 

‌NOORDWIJKERHOUT, 18 april 2018 - Boyd van der Vuurst de Vries van Den Helder Suns is de nieuwe Meest Waardevolle Speler in de Dutch Basketball League bij de spelers onder 23 jaar. Van der Vuurst de Vries kreeg de meeste stemmen van de coaches, de aanvoerders en de journalistenlecties.
HELDERSE TALENTEN IN NATIONALE PRESELECTIES
Verschillende spelers van BV Noordkop en Den Helder SUNS zijn opgenomen in de voorlopige nationale U16, U18 en U20 selecties.
Facebook  
Contact
Den Helder Suns
INFO@DENHELDERSUNS.NL
+31 6 800 50 462
CONTACTFORMULIER
SPEELlocatie DH SUNS
Sporthal Sportlaan
Sportlaan 58
1782 ND Den Helder
op de kaart
SPEELlocatie SUNS u21
Sporthal de Slenk
Drs. F. Bijlweg 45
1784 MC Den Helder
op de kaart